Begagnade barnkläder

Begagnade barnkläder håller ofta hög kvalitet, eftersom barnen snabbt växer ur dem och inte hinner slita särskilt mycket på dem. Det finns ett stort utbud av begagnade barnkläder på nätet, särskilt på annons- och auktionssajter som Blocket och Tradera. Det finns också många nätbutiker som är specialiserade på begagnade barnkläder.

Begagnade barnkläder

Enligt en undersökning som Blocket gjort sparar föräldrar som köper begagnade barnkläder en gång i månaden 4 000 kr per år. Det är dessutom bättre ur miljösynpunkt, det går 97% mindre energi jämfört med när du köper nytt, och det går inte åt en massa kemikalier eller vatten.

Viktigt att tänka på när du köper begagnat på nätet är om säljaren är seriös. På Blocket och Tradera förekommer fejkannonser och häleri. 2011 dömdes fyra kvinnor till 60 dagsböter efter att ha köpt stulna barnkläder på Tradera.

Om en annons är seriös bör det finnas en bra bild, uppgifter om storlekar kläderna och information om vem som har lagt ut annonsen. Undersök hur betalning och frakt ska gå till, för att minska risken att du betalar utan att få något levererat.

En seriös nätbutik bör ha tydligt information om vem som driver hemsidan. Det ska vara möjligt att kontakta butiker genom telefon, e-post eller kontaktformulär. Är du osäker kan prova att maila hemsidan och se om du får något svar.